Cheeas Cake
4 st |
2 dl |
400 gram |
2 tsk |
4 dl |
6 st |
8 - 10 port
1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.
1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.
Dinner of the day....
Broccoli paj
pasta sallad
Rostbiff
ostbricka
dagens recept....
Gammaldags sockerkaka
Här är ett roligt recept som ger en härligt, luftig sockerkaka, bakad på gammalt vis utan bakpulver!
Du behöver
Receptet är för 6-8 personer.
- 2 dl ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
Gör så här:
Detta recept går lätt att variera beroende på hur stor sats du vill göra. Ta bara 1/3 av varje ingrediens i volym mätt - alltså lika många dl av allt.
Smörj och mjöla en sockerkaksform på 1,5-2 liter. (Ökar du mängderna behöver du förstås en större form...)
Vispa socker och ägg riktigt luftigt.
Rör försiktigt ner mjölet i smeten.
Grädda i 175 grader i 30 minuter. Prova om kakan är färdig med en sticka. Om kakan blir för mörk så täck med folie den sista tiden i ugnen.
Stjälp upp kakan på galler och låt svalna under form innan den serveras ljummen.
Dagens efterrätt blir.....
En smarrig choklad mousse.
Men tänk på att ni måste vispa efter att ni haft i chokladen för annars stelnar den och blir
till små klumpar.
Tja!
Här ska jag skriva in recept och andra saker jag bakar eller serverar så jag hoppas att ni gillar den...