fotboll
Idag har jag inomhus träning.
sen ska jag antingen vara med någon
eller förbereda för fars dag! pappa
vill ha tryfflar och tiramisu!
RECEPT:
TRYFFEL:
Ingredienser
(20 portioner/st.)
200 gram mörk choklad, minst 70%
1 dl vispgrädde .
1 msk vaniljsocker
Garnering 1 näve kakao
Gör så här
- Hacka chokladen grovt.
- Koka upp grädden. Tillsätt chokladen och vaniljsockrer. Dra kastrullen från värmen. Rör tills chokladen smält och allt är väl blandat.
- Låt smeten svalna. Ställ den i kylen för att stelna ett par timmar.
- Ta ut kulor av smeten med en sked och rulla dem i handen. Rulla tryfflarna i kakao.
- Förvara i kylen.
TIRAMISU:
2 paket |
5 msk |
3 dl |
4 st |
200 gram |
1,5 msk |
4 msk |
1 msk |
Tillagning
ca 8 - 10 bitar
Tillagningstid: 40 minuter, 1 1/2 timme i kylskåp
1. Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke. Vispa grädden ganska hårt.
2. Separera äggulan från äggvita. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast crème.
3. Vänd ner grädden i marscarponecrémen och rör försiktigt så att det blandas.
4. Blanda espresso med Amaretto
5. Lägg ett lager (ca 12 st) kex i botten av en medelstor glasform med hög kant.
6. Droppa försiktigt espressolikören över varje kex med en liten sked. Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten inte ska bli för blöt. All vätska kommer inte riktigt att gå åt.
7. Bred hälften av crémen som ett lager över kexen.
8. Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager créme.
9. Låt formen stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan den serveras.
10. Pudra över kakao och servera i bitar eller direkt ur formen.
Tillagningstid: 40 minuter, 1 1/2 timme i kylskåp
1. Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke. Vispa grädden ganska hårt.
2. Separera äggulan från äggvita. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast crème.
3. Vänd ner grädden i marscarponecrémen och rör försiktigt så att det blandas.
4. Blanda espresso med Amaretto
5. Lägg ett lager (ca 12 st) kex i botten av en medelstor glasform med hög kant.
6. Droppa försiktigt espressolikören över varje kex med en liten sked. Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten inte ska bli för blöt. All vätska kommer inte riktigt att gå åt.
7. Bred hälften av crémen som ett lager över kexen.
8. Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager créme.
9. Låt formen stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan den serveras.
10. Pudra över kakao och servera i bitar eller direkt ur formen.
Kommentarer
Trackback